Ishockey-VM 2015: Fler svenskar har tackat ja, Kanada bygger drömlag

Grundserien i NHL har spelats klart och åttondelsfinalerna i Stanley Cup inleds till veckan. Bland de lag som inte spelar slutspel kan nu coacherna för landslagen som deltar i ishockey-VM i Tjeckien börja höra sig för om vilka spelare som är skadefria och sugna på att spela i turneringen. Tre Kronor har fått några ja-tack hittills medan Kanada bygger ett riktigt drömlag i år.

Ekman-Larsson med flera till VM

Igår skrev vi om att Edmonton-backen Oscar Klefbom tackat ja till spel med Tre Kronor. Nu har ytterligare en back gett klartecken: Oliver Ekman-Larsson, till vardags i Arizona Coyotes.  Arizona har haft en tuff säsong men Ekman-Larsson lyckades vinna backarnas målliga (23 mål) före Ottawas Erik Karlsson. Han slog även målrekord för svenska backar. Ytterligare två namn som kan vara aktuella är backen John Klingberg och målvakten Jhonas Enroth. De står dock mellan två kontrakt just nu och därför måste det lösa sig med försäkring under VM för att de ska vara spelklara. Adam Larsson tackade nyligen nej just på grund av att han saknar kontrakt. Tre Kronor får även förstärkning på forwardssidan: Carolina Hurricanes Elias Lindholm och Victor Rask har tackat ja. Goda nyheter för Pär Mårts som kan börja pussla ihop ett hyggligt lag med spelare från Europa och Nordamerika. Våra riktiga toppspelare är dock klara för åttondelsfinalerna i Stanley Cup och kanske ska vi vara lika glada för att våra bästa spelare är kvar och har avgörande roller i världens bästa hockeyliga.

Kanada bygger drömlag

Kanada har ungefär 10 gånger så många registrerade ishockeyspelare som Sverige har. Det betyder att de får loss en hel del kompetens för varje lag som åker ur NHL. De har nu börjat bygga ett lag som ser ut att kunna bli riktigt vasst. Följande spelare är klara för spel i ishockey-VM 2015:

Mike Smith (Arizona)
Matt Duchene (Colorado)
Tyler Seguin (Dallas)
Jason Spezza (do)
Jordan Eberle (Edmonton)
Taylor Hall (do)
Ryan Nugent-Hopkins (do)
Aaron Ekblad (Florida)
Claude Giroux (Philadelphia)

Samtidigt ryktas följande spelare vara på väg in i laget:

Connor McDavid (Erie Otters)
Eric Staal (Carolina)
Jamie Benn (Dallas)
Jason Demers (Dallas)
Jeff Carter (Los Angeles)
Drew Doughty (Los Angeles)
Marc-Edouard Vlasic (San José)

Lyckas man bygga ett lag som kan spela på stor rink av detta gäng kan Kanada bli riktigt farliga i år. De får absolut räknas som favoriter bakom ett Ryssland fullt med stjärnor från KHL som spelar på stor rink till vardags.

Jussi Jokinen med flera klara för Finland

Även våra grannar i öst får hem en del intressanta spelare till VM. Jussi Jokinen, bror till Olli Jokinen har tackat ja och ansluter till Finlands dubbelmöten mot Ryssland i Euro Hockey Tour tillsammans med Rasmus Ristolainen, Jyrki Jokipakka och Alexander Barkov.

Vi återkommer med fler uppdateringar inför vad som verkar bli ett spännande hockey-VM i Tjeckien 2015!

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.