Fotbolls-EM 2016: Dags för semifinaler

Euro2016

Det börjar bli dags att kora en vinnare i fotbolls-EM 2016. Det är dock fortfarande fyra lag kvar i turneringen och dessa ska reduceras ner till två som gör upp i finalen på Stade de France i Paris.

Onsdag 6 juli kl 21: Portugal – Wales

Portugal har inte vunnit en match i EM på full tid. Den enda matchen de vunnit via ett spelmål var åttondelsfinalen mot Kroatien där de vann via ett sent mål i andra förlängningskvarten. I kvartsfinalen fick de sämsta möjliga start mot Polen när Bayern Münchens stjärna Robert Lewandowski slog in 1-0. Portugal reste sig dock och lyckades kvittera. Matchen gick till straffar där Ronaldo och hans lagkamrater drog det längsta strået. Nu har de alltså gnetat sig till semifinal i EM där Wales väntar efter att ha utmanövrerat Belgien med 3-1. Oväntat enligt många, men vi tycker att Belgien varit turneringens mest överskattade lag med massor av individuell talang men där det tidigt syntes att de inte kommer att få ut full effekt av sitt manskap. Frågan är om de kan lirka upp det portugisiska försvaret på samma sätt?

Torsdag 7 juli kl 21: Tyskland – Frankrike

Tyskland spelade en defensiv kamp mot Italien samtidigt som man ägde större delen av spelet. Många trodde nog att matchen var avgjord när Mesut Özil vräkte sig fram och satte 1-0 till tyskarna i andra halvlek. Det skulle dock krävas straffar för att separera lagen åt efter att Italien kvitterat på straff. Straffen föregicks av en handssituation i Tysklands försvarsområde som såg lite lustig ut. Ser man situationen igen ser man att försvararen Jerome Boateng går hårt åt sin markering som ramlar, vartefter Boateng lyfter upp armarna i luften för att visa att han inte gjort något fult, vartefter bollen träffar ena armen. Straffläggningen efteråt innehöll några av de sämsta straffar vi sett någonsin med massor av missar. Till slut kunde Tyskland gå vidare till semifinal. Där väntar värdnationen Frankrike som stoppade Islands framgångssaga i Europamästerskapen 2016. Fransmännen satte full fart från början och ledde med 4-0 efter första halvlek. Matchen slutade till slut 5-2 och vi är imponerade över Islands insatser i kval, grupp- och slutspel. Förbundskapten Lars Lagerbäck har lyckats få ut max av sitt manskap och de hyllades med folkets jubel och en sista jättevulkan när de landade hemma på ön.

Vem vinner semifinalen då? 2-1 Tyskland tror vi!

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.