Vem vinner Champions League-finalen 2015? Odds och förutsättningar

champions league

6 juni drabbar Juventus och Barcelona samman på Olympiastadion i Berlin i 2015 års Champions League-final. Matchen går att se på TV3 som börjar sända kl 20 svensk tid. De flesta spelbolag ger dig runt 1,6 gånger insatsen på seger för storfavoriterna Barcelona medan Juventus spelas till 6 gånger pengar. Oavgjort ger dig 4 gånger insatsen. Hur ska vi tänka kring detta då? På planen har vi ett italienskt lag med solid defensiv mot ett spansk offensiv i form av trion Neymar-Messi-Suárez. Förutsättningarna får du nedan.

Juventus

Juventus vann Italienska Seria A med god marginal och de vann nyligen även Coppa Italia. De blev inte riktigt testade i Champions League innan de mötte, och slog ut, Real Madrid i semifinalen. Kan man slå Real kan man även slå Barcelona. Dock har Barcelona varit det bättre spanska laget i år och vunnit både La Liga och spanska cupen. Italienska lag är kända för sin defensiv och kan efter att tagit ledningen med 1-0, utmanövrera sin motståndare. Juventus har fyra förluster i Serie A och Champions League denna säsong. Tre i ligan och en mot Atlético Madrid i gruppspelet i Champions League.

Barcelona

Få lag i modern tid har kunnat ställa upp en sådan offensiv som Barcelona. Luis Suárez, Neymar och Lionel Messi är drömnamn för vilken klubb som helst samtidigt som de är en mardröm för försvarare. De har kört över och vunnit mot de flesta motståndarna i år. 2014-15 har Barcelona fem förluster i La Liga och Champions League. En mot Real Madrid och tre mot ”mittenlag” i ligan plus en i semifinalen mot Bayern München (som dock redan i stort sett var avgjord).

Första målet vinner! Om Juventus kan flytta upp pressen och få ett tidigt mål kan de förmodligen hålla ut även mot Barcelona. De kommer dock inte att kunna spela på 0-0 hela matchen, någon slags luft under vingarna måste de få om de ska ha en chans. Om Barcelona får ett tidigt ledningsmål kommer de förmodligen att göra ytterligare ett eller ett par till, så då är matchen slut. Oavgjort resultat skippar vi alltså. Satsa hellre en mindre summa på Juventus eller en större summa på Barcelona.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.