Sverige slog Bulgarien i VM-kvalet

Ryssland 2018

Sverige har fått en skaplig start på kvalet till fotbolls-VM i Ryssland 2018 med oavgjort mot Holland i första matchen följt av en knapp (1-0), men viktig seger mot Luxemburg. I tredje matchen var det Bulgarien som stod för motståndet. Vi som minns fotbolls-VM 1994 och EM 2004 har goda minnen från möten mot Bulgarien. Faktum är att Sverige har blivit lite av en mardrömsmotståndare för dem.

Sverige vann komfortabelt mot Bulgarien

Det var Sverige som tog tag i taktpinnen direkt från start på Friends Arena (där tyvärr publiken lyste med sin frånvaro, rekordlågt antal åskådare). Svenska anfallet var kreativt och omväxlande. Spelarna skiftade positioner och vred och vände på det Bulgariska försvaret. Anfallsparet Ola Toivonen och Marcus Berg fick många bollar att jobba med. Toivonen kunde göra 1-0 i 39:e minuten. Strax därefter fick faktiskt Bulgarien en vass kvitteringschans, men den gick utanför Robin Olsens vänstra stolpe. Istället höll sig Oscar Hiljemark framme och satte distinkt 2-0 på ett kort inlägg fem minuter senare.

Andra halvlek handlade mest om att spela av matchen och det gjorde Sverige på ett komfortabelt sätt. Victor Lindelöf kunde sätta 3-0 i 58:e minuten och då gick luften helt ur Bulgarerna som än en gång förlorat stort mot Sverige. John Guidetti gjorde ett kortare inhopp mot slutet och var nära att sätta 4-0 men det blev en luftpastej. 3-0 blev alltså slutresultatet och vi kan sammanfatta Sveriges insats som övertygande samtidigt som Bulgariens försvarsspel var under all kritik.

I nästa omgång väntar en betydligt tuffare motståndare i form av favoriten Frankrike. Den spelas i Paris 11 november. Bägge lagen ligger på sju poäng efter tre matcher var i grupp A, så vinnaren kommer att ta ett stort steg mot fotbolls-VM i Ryssland 2018. Ska vi hoppas på ett kryss? Sedan får vi vänta ändå tills mars 2017 då kvalet återupptas. Då möter Sverige Vitryssland, som spelade 0-0 mot Frankrike i första omgången. Spännande!

Tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.