Champions League 2015-16: Zlatan målskytt mot Chelsea

I första åttondelsfinalen i Champions League 2015-16 lottades Zlatan Ibrahimovic och Paris St-Germains mot Chelsea. Första matchen spelades i Paris och det blev PSG som fick med sig en viktig hemmaseger inför returen.

Zlatan gjorde mål på frispark

Tempot i matchen skruvades upp eftersom. Medan Paris rullade boll spelade Chelsea upp sig och skapade oreda i parisförsvaret. Gästerna var otroligt nära att ta ledningen via en nick i straffområdet men tyske målvakten Kevin Trapp gjorde en vacker reflexräddning med ena armen. Den är värd att Youtuba!

Istället var det hemmalaget som gjorde 1-0, på frispark. Zlatan Ibrahimovic stegade fram, och slog bollen lågt. Den gick in via muren. Kommentatorerna på Viasat gjorde två intressanta analyser: varför rör sig muren när deras uppgift är att stå still och varför slänger sig målvakten när han vet att bollen kan ta i muren?

PSG’s ledning stod sig dock inte halvleken ut. Chelsea lyckades stöta in kvitteringen när matchklockan visade 45+1. Psykologiskt viktigt mål för britterna. Det oavgjorda resultatet stod sig ett bra tag in i andra halvlek och många trodde nog att vi skulle få ytterligare en slutspelsmatch mellan dessa bägge lag, i Champions League-sammanhang, som skulle sluta just 1-1. Denna gång upprepade dock inte historien sig utan inhoppande Edinson Cavani kunde distinkt sätta 2-1 från dålig vinkel med mindre än kvarten kvar att spela.

Betygen på Zlatan efteråt var blandade. Han höll sig framme i offensiven men bommade chansen att döda matchen. 2-1 inför returen får dock betraktas som godkänt, förutsatt att PSG håller ihop på bortaplan. Returen spelas onsdag 9 mars 20:45.

Juventus 2-2 Bayern München

Kommentar: Storlagen marscherar på mot kvartsfinal. Arsenal gav Barcelona en fight i 70 minuter, men hade Suarez ackompanjerat Messis två mål i protokollet med mer distinkta avslut hade den matchen lika gärna kunnat sluta 0-3. Däremot gjorde Juventus en stark upphämtning från 0-2 till 2-2 hemma mot tyska giganten Bayern. Återstår dock att se om de lyckas bygga vidare på det i returmötet.