Vinn en resa till Alperna

Nu kan du vinna en resa till Chamonix i franska alperna med SverigeAutomaten. Att delta i tävlingen är enkelt: sätt in och spela för 50 euro mellan 9 februari-2 mars och du är med i tävlingen! (Denna tävling har utgått).

Tre resor i potten

Du är med och tävlar om tre resepaket som lottas ut 16 och 23 februari och 2 mars. Vinnarna meddelas per telefon. För varje 50 euro du sätter in får du ytterligare en lott.

Klicka här för att besöka SverigeAutomaten.

Franska Alperna

Franska Alperna är, som namnet antyder, den del av bergskedjan Alperna som ligger i Frankrike. Bergskedjan delas mellan Österrike, Frankrike, Tyskland, Italien, Liecntenstein, Monaco, Slovenien och Scwheiz. Mont Blanc är det högsta, och mest kända berget i Alperna och Västeuropa med sina 4800 meter. Kända städer i Franska delen av bergskedjan är Grenoble, Chamonix, Albertville med flera. 1992 gick Olympiska vinterspelen av stapeln i Albertville. Pernilla Wiberg tog Sveriges enda guld vid dessa spel. Chamonix ligger vid foten av Mont Blanc och är Frankrikes till ytan största kommun. Här bor 10 000 invånare. Orten är känd för skidåkning i världsklass och på vinterhalvåret kommer över 100 000 turister per dag hit. På sommaren lockar klättring. Redan på 1800-talet var Chamonix en populär turistort dit folk reste för att åka skidor. Faktum är att även Chamonix haft ett olympiskt spel, nämligen de första vinterspelen 1924. Internationella vintersportveckan hette det då. Vinterspelen hjälpte till att höja ortens status som turistparadis.

I franska Alperna finns en mängd olika aktiviteter att välja bland, både på vintern och sommaren. Förutom skidåkning och snowboard kan du gå på tur med snöskor, släde, glaciärvandra och så vidare. På sommaren kan du hoppa Bungee jump, vandra, cykla och klättra. Svenska filmen ”Turist” utspelar sig i området. Engelska titeln är Force Majeure och filmen var Sveriges bidrag som ”bästa utländska film” till Oscarsgalan.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.