Svenskt guld i innebandy-VM 2014

innebandyFör tredje gången sedan innebandy-VM började arrangeras 1996 stod Sverige som värdnation 2014. För åttonde gången av totalt tio turneringar stod svenska landslaget som världsmästare. Som vanligt var det Finland som stod för finalmotståndet.

Mesta mästarna

Tittar man på statistiken är Sverige överlägsna med totalt tio medaljer varav åtta guld och två silver. Finland ligger två med två guld, sex silver och två bronsmedaljer. Därefter kommer Schweiz och Tjeckien.

Ojämn konkurrens

Innebandyn på elitnivå får ofta kritik för att det är ojämnt och det visade sig tyvärr lite för tydligt den här turneringen. Finland var det enda laget som kunde mäta sig med Sverige i år och även om Tjeckien tog bronset var både de och Schweiz hästlängder efter finallagen. I semifinalen slog Sverige till exempel Schweiz med 10-1.

Medaljmatcherna var i alla fall jämna. I bronsmatchen slog Tjeckien Schweiz med 4-3 och i den rafflande finalen kunde Sverige hämta upp ett 0-2 underläge mot Finland och sedan vinna med 3-2.

Lettland 2016

Innebandy-VM spelas vartannat år för herrar och vartannat för damer. Nästa gång herrarna möts blir i Lettland 2016. Även på damsidan leder Sverige medaljligan följt av Finland. 2015 spelas dam-VM i Finland.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.