Spela på damernas europamästerskap i fotboll 2017

Mellan den 16 juli och 6 augusti kommer man att kunna följa de svenska damernas kamp mot guldet i Nederländerna. Det är Tyskland som har kammat hem flest guld sedan damerna började att spela EM i fotboll år 1984, då Sverige tog sitt första EM-guld. Nu hoppas tjejerna, som för sista gången leds av Pia Sundhage, att återskapa bragden och lägga ytterligare ett guld till samlingen.

#em13

(Bilden heter ”#em13” (CC BY 2.0) och är tagen av Johan Larsson.)

När det är en sådan spännande fotbollssommar är det många som väljer att betta på matcherna och mästerskapen. Det är ett populärt inslag som tillför extra spänning, oavsett sport, men det är inte alltid helt lätt att förstå hur det går till. För att reda ut de vanligaste frågetecknen har vi satt ihop en lathund för den som är en ny inom betting.

Hitta och förstå oddsen

Det första man ska börja med är att välja ett spelbolag och granska oddsen. Det finns flera olika spelformer att betta på, allt från vem som vinner matchen till vem som gör det första målet. Enligt Guts.com online casino och sportbettingsida är oddsen för en svensk vinst i hela mästerskapet 12,00, medan de tyska samt franska damerna är förhandstippade med oddsen 2,90 respektive 4,05.

Innan man väljer spelbolag ska man däremot se till att man vet vad odds innebär. Generellt sett kan man säga: ju högre odds, desto mindre vinstchans och vice versa för låga odds. Men, bara för att ett land eller ett lag har höga odds är det inte omöjligt att de vinner, vilket resulterar i att de som spelar på just de oddsen vinner mer.

a_86_4796

(Bilden heter ”a_86_4796” (CC BY 2.0) och är tagen av anders-h-foto.)

Viktigare än någonsin att läsa nyheterna

När man har granskat oddsen är det dags att slå upp nyhetssidor, fotbollsbloggar och alla andra sajter och tidningar där man kan hitta information om lagen. Granska speltrupperna som ställs mot varandra. Är den svenska förbundskaptenens val att blanda erfarna och nya spelare ett smart drag eller kan det innebära en svagare startelva? Har det uppstått splittringar i lagen och hur ser arenorna som matcherna ska spelas på ut?

All information kan vara avgörande och ju mer information du har om samtliga lag och matcher, desto mer sannolikt är det att du kommer att lägga ett vinnande bett.

Var realistisk

Trots att man har läst på allt man kan om kommande matcher, och att man har koll på allt ifrån vilken sorts gräs som finns på planen till den exakta vindhastigheten på arenan, kan en match sluta hur som helst. Hur bra stämningen än är i laget och hur taggade spelarna än är, spelar slumpen en stor roll. Så man ska inte gräva ned sig allt för mycket om man råkar lägga ett felaktigt bett.

Det är även viktig att man tänker realistiskt, och inte bettar med hjärtat. Hur mycket man än vill och önskar av hela sitt hjärta att favoritlaget vinner ska man inte låta känslorna styra när man bettar. Chansen att man förlorar är då mycket större – förutsatt att favoritlaget inte är de förhandstippade vinnarna.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.