Så spelas åttondelsfinalerna i Champions League 2016

Gruppspelet i Champions League är avslutat och åttondelsfinalerna lottade.  Åttondelsfinalerna spelas som vanligt i form av två matcher. Den första rundan spelas 16-17 och 23-24 februari. Returmötet spelas 8-9 och 15-16 mars. Vi har en hel del spännande möten att se fram emot enligt nedan. Bland annat får Zlatan Ibrahimovic och Paris SG möta Chelsea för tredje året i rad. För två år sedan slog Chelsea ut PSG medan det omvända skedde förra året då Paris gick vidare tack vare fler gjorda mål på bortaplan. Fjolårsmästarna Barcelona ställs mot formstarka Arsenal. Finalisten Juventus får möta Bayern München som har något stort på gång i år känns det som.

Åttondelsfinaler, Champions League 2016

KAA Gent – VfL Wolfsburg
AS Roma – Real Madrid
Paris SG – Chelsea
Arsenal – FC Barcelona
Juventus – Bayern München
PSV Eindhoven – Atlético Madrid
Benfica – Zenit St Petersburg
Dynamo Kiev – Manchester City

Om vi kikar till oddsen nedan finns det få skrällchanser. Vi har dock lokaliserat en: PSV borde ha en rimlig chans att slå ut Atlético Madrid. PSV Eindhoven har övertygat i gruppspelet medan Madridlaget inte är lika starka i år som tidigare. De vi håller för säkra att gå vidare till kvartsfinalerna i Champions League är Real Madrid, Barcelona och Bayern München. De ger totalt 1,16 x 1,2 x 1,25 = 1,74 i odds vilket är en smula vådligt för en trippel. Matcherna avgörs dock i två omgångar vilket säkrar upp lite ifall en av favoriterna skulle ha en dålig dag. Kanske är bättre att lägga ett spel på Paris SG direkt då även om Chelsea kommer att ge allt i Champions League i och med att de förmodligen inte kommer att ha någon chans i Premier League. Oddsen nedan är från Comeons sportsbook. Klicka för att lägga ett spel och avnjuta en generös insättningsbonus.

Odds åttondelsfinaler champions league 2016

Odds från Comeon, klicka för att lägga ett spel!

Inget fortsatt Europaspel för Malmö

Malmö FF hade förhoppningar att åtminstone nå en plats i Europa League via en tredjeplats i gruppen. Så blev det inte. Formen blev sämre och sämre. Helt ok insatser i början av gruppspelet, inklusive en seger mot Sjachtar Donetsk följdes upp av förlust i returmötet, plattmatch mot Zlatans PSG och en total förnedring med rekordsiffrorna 8-0 på bortaplan mot Real Madrid. Nu lämnar dessutom coachen Åge Hareide klubben och blir förbundskapten för danska fotbollslandslaget. Under Hareide har det blivit ett SM-guld och två säsongers spel i Champions League. Frågan är om detta år inte satte punkt för det som hade kunnat bli en dynasti i Malmö FF. Vi hoppas dock att de ska kunna bygga vidare på framgångarna.

Tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.