EM-kvalet fortsätter 27 mars

Kim KällströmSveriges jakt på en plats i fotbolls-EM i Frankrike 2016 fortsätter fredag 27 mars när Hamréns herrar möter Moldavien på bortaplan. Sverige ligger för närvarande på andra plats i grupp G, fyra poäng efter Österrike och en poäng före Ryssland. I samma omgång räknar vi med att Österrike vinner mot Liechtenstein och hoppas att Montenegro kan stjäla poäng mot Ryssland. Sverige borde klara av att hantera Moldavien som faktiskt fick stryk av lilleputtlandet Liechtenstein i förra omgången.

Andra intressanta matcher

Denna kvalomgång spelas 27-29 mars och det finns en hel del intressanta möten att ta del av. England välkomnar Litauen på Wembley i sin första tävlingsmatch 2015. Våra grannar i öst, Finland åker till Nord-Irland medan Norge möter Kroatien på bortaplan. VM-vinnarna Tyskland åker till Georgien för att säkra tre poäng. Serbien gästar Cristiano Ronaldos Portugal.

I nästa kvalomgång som spelas i juni möter Sverige Montenegro på Friends Arena. Där lär det krävas tre poäng för att åtminstone säkra andraplatsen i gruppen. Ett möte som kommer att bli direkt avgörande är mot Ryssland i september. Sedan ska Liechtenstein avfärdas i oktober och platsen i EM 2016 säkras!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.