Ishockey-VM 2016: Så spelas semifinalerna

Kommentar: Klassiskt nordamerikanskt möte. Kanada bättre på pappret, men USA kan ställa till med ett och annat mirakel sägs det.

Ryssland – Finland

Kommentar: Ytterligare ett klassiskt möte. Två stjärnspäckade lag. Finland brukar ha lätt för Ryssland och ryssarna brukar ha svårt att prestera på hemmaplan.

Resultat från kvartsfinalerna:

USA 2-1 Tjeckien (STR)

Kommentar: USA stod upp bra, spelade disciplinerat och tog matchen mot vinnaren i grupp A till straffar. Stor matchhjälte blev Auston Matthews som dels kvitterade Tjeckiens ledning men även satte den avgörande straffen. Tjeckien spelade inte på topp alternativt gjorde USA tjeckerna dåliga. De gick inte att känna igen från gruppspelet.

Finland 5-1 Danmark

Kommentar: Danmark pressade Finland en aning i början, innan ”Lejonen” trampade gasen i botten. Något annat resultat än detta hade varit lika troligt som att vinna på euromillions. Mikael Granlund gjorde Finlands första mål och Jarno Koskiranta fyllde på. Danmark reducerade förvisso genom Lars Eller, men unge talangen Patrik Laine kunde sätta 3-1 strax efteråt. 4-1 kom i tom kasse och 5-1 strax därefter.

Sverige 0-6 Kanada

Kommentar: Precis som mot Ryssland stod Tre Kronor upp i en halv period och precis som mot Ryssland tappade laget sedan all energi. Ett tråkigt slut på Pär Mårts era som förbundskapten, men han hade inte mycket att jobba med detta VM. Kanada var bättre, tyngre och effektivare. Trots att Sverige tog ut målvakten i powerplay i sista perioden och fick spela i 6-mot-3(!) i nästan två minuter fick man inte spräcka nollan. Vi får lägga denna turnering åt sidan och hoppas på att World Cup of Hockey 2016 blir en lyckligare historia. Där kommer inte en massa NHL-proffs tacka nej i alla fall.

Ryssland 4-1 Tyskland

Kommentar: Tyskland tog faktiskt ledningen i den här matchen, men sedan tog Ryssland över.